Villa BelPaese, Abruzzo

De seminars en retraites van ItalieRetraite vinden meestal plaats bij Villa BelPaese in de Abruzzo. De Abruzzo is een schitterende regio in het midden van Italie met vijf (nationale) natuurparken, nog niet helemaal ontdekt door het massa toerisme. Warme en zonnige zomers (maar niet bloedheet door de beschermde ligging achter de Apennijnen), en koude winters met mogelijkheid tot wintersport op de Majella (2793 meter) of de Gran Sasso (2912 meter, "grote steen" van Italie). In de Abruzzo komen zee en strand, glooiende heuvels met olijfbomen en wijngaarden, én het hooggebergte allemaal bij elkaar. 

Een plaats van rust en vrede om weer tot jezelf te komen en te genieten van La dolce Vita in Italië... Inzicht in jezelf en in belangrijke levensvragen, innerlijke rust door genieten van je hangmat tussen de olijfbomen, in verbinding met de natuur. 

Lavendel voor etherische lavendelolie, olijven voor het vloeibare goud van de olijfolie, druiven voor de heerlijke Abruzzo wijn, en eigen citroenen en mandarijnen voor heldere biologische limoncello en mandarinetto....

En dat alles op 5 minuten afstand van het vliegveld van Pescara, en op 5 minuten afstand van de hagelwitte zandstranden van Pescara en Francavilla al Mare... 

Volledig in de rust tussen de heuvels met olijfgaarden en wijngaarden, met uitzicht op de stad Pescara én de Adriatische zee, en toch vlakbij de bewoonde wereld met restaurants, boulevard, shoppingcentra en de hippe uitgaanswijk van Pescara!

Er is eveneens een ruime en lichte seminar ruimte (of trainingsruimte, of vergaderruimte) aanwezig. De appartementen zijn voorzien van alle luxe zoals we dat in Nederland, België en Duitsland gewend zijn. Ruim van opzet, goede bedden, en een luxe volledig ingerichte en uitgebreide keuken.