Programma

In 2020 worden de volgende programma's aangeboden:

  • Gezins Retraite. Met name in de vakantie periodes.
  • Loopbaan Seminar. Een week verdieping zoeken naar wat voor soort werk, en op welke manier, er goed bij jou past.
  • Olijvenpluk Retraite. Begin oktober. Altijd al eens olijven willen plukken en je eigen olijfolie maken? Inclusief workshop "olijfolie proeven"! Tijdens deze "doe"-week is er ook aandacht voor persoonlijke thema's en bewustwording.
  • Individueel Retraite (eventueel in een kleine groep van maximaal 4 personen). Wil je tijd voor jezelf om tot rust te komen? Dan zijn de individuele retraites geschikt. Er is begeleiding met een individueel programma rondom jouw eigen thema. Data in overleg
  • Management Team / Leiderschaps Retraite. Een paar dagen "op de hei" maar dan in Italië. Over strategie, nieuwe business concepten, de onderlinge rollen taken en verantwoordelijkheden, persoonlijke doelen, zakelijke doelen en vooral ook hoe deze te realiseren zijn met elkaar als team. Data en maatwerk programma in overleg.
  • Business Intensity Program. Een programma speciaal voor ondernemers en directeuren met een eigen bedrijf. Het programma gaat over keuzes maken, focus aanbrengen, je favoriete dienstverlening helder hebben, heel scherp je ideale doelgroep voor de verschillende producten / diensten categoriën bepalen, de juiste strategie om deze doelgroep te bereiken, en is de interne organisatie daar ook klaar voor? Waar liggen verbetermogelijkheden? Hoe onderscheid je je van "de grijze massa"? Data in overleg.
  • La Cucina Italiana! Een weekend vol italiaanse kook workshops! Het originele pizza recept uit Napoli, heerlijke pasta maken, en traditionele gerechten uit Abruzzo Italië. 


Gezins Retraite

De Gezins Retraite is een vrij en open programma, waarbij ieder gezin zijn eigen luxe appartement heeft. 

Het programma biedt deelnemers de mogelijkheid aan lichaamsoefeningen, meditaties, en twee keer per week gezamenlijk eten aan de table-d'hôte. Er wordt yoga oefeningen aangeboden, coaching en diverse excursies. Uiteraard is er ook informatie aanwezig over diverse uitstapjes in de omgeving. 

Tarieven op aanvraag

afhankelijk van aantal gezinsleden, appartement en periode.

Loopbaan Seminar

De loopbaan seminar richt zich op deelnemers die zich willen oriënteren op een ander baan of functie, of die de ruimte hebben om hun huidige functie te kunnen aanpassen meer in lijn met de eigen talenten en drijfveren. Daardoor haal je meer voldoening uit je werk. "Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te "werken". 

Het programma start op zondag met de aankomst en welkom, maandag tot en met vrijdag programma en zaterdag vertrek. Het programma is intensief, met tegelijkertijd voldoende rust voor reflectie en ontspanning, en in kleine groepen (maximaal 4 deelnemers). 

's Ochtends vindt er een gezamenlijke groepstraining plaats rondom wie je bent, wat je dromen zijn, wat je capaciteiten en talenten zijn, welke ervaring je met je meeneemt en hoe je al deze inzichten over jouw grondstoffen kunt gaan inzetten om jouw "levensdoel" te bereiken. We werken met een Persoonlijkheids Analyse, en daarbij gebruiken we ook andere loopbaan instrumenten vanuit talent management en loopbaan coaching. Ook het onderdeel je favoriete baan vinden (of creëren), solliciteren, en jezelf presenteren komt terug in het programma. Na een intensieve ochtend genieten we van een gezamenlijke lunch. 's Middags is er een gezamenlijke of individuele activiteit waarbij we de inzichten van de ochtend verinnerlijken en gelijk ook concreet gaan toepassen. Dagelijks krijgt iedere deelnemer een individuele coaching met de loopbaancoach. 's Avonds is er een diner.  

Tarief: 1500 euro per deelnemer.


Let op: speciale regeling voor medewerkers van de overheid. Deelname aan de loopbaancoaching wordt vergoed!

Voor medewerkers van de rijksoverheid (de ministeries behalve defensie, belastingdienst, inspecties, rijkswaterstaat), provincies, gemeenten of de waterschappen wordt deze loopbaanretraite standaard vergoed als je aan de voorwaarden voldoet (minimaal 3 jaar in dezelfde functie bij dezelfde werkgever en nog geen gebruik gemaakt van deze regeling). Neem contact met ons op voor de voorwaarden!!

Olijvenpluk Retraite

De olijvenpluk retraite vindt plaats in oktober. De aankomst is op zondag en het vertrek is op zaterdag. Van maandag tot en met donderdag worden de olijven geplukt. Dit gebeurt nog op authentieke wijze, met netten, harken en een ladder. Een belevenis om mee te maken! Tegelijkertijd vind hier een stuk lichamelijke bewustwording plaats (wat kan je lichaam wel en niet) en is het zaak om ook hier op de grenzen van je lichaam te letten. De lichamelijke activiteit is ook een ontlasting voor de opgebouwde mentale stress. We zijn een groot gedeelte van de dag buiten in de natuur, tussen (en in) de olijfbomen. Dit geeft een verbinding met de natuur en de aarde en we ervaren de schoonheid en pracht van deze speciale olijven. 

Om ook inhoudelijk wat meer te weten van de kunst van het olijfolie maken, wordt er een olijfolie - proeven workshop aangeboden. Deze workshop wordt gegeven door Italianen met levenslange ervaring met olijfolie maken. Hoe moet je proeven, welke smaakverschillen en smaaksensaties zijn er en hoe maak je de allerbeste kwaliteit olijfolie?

Na de pluk wordt de oogst in de plaatselijke olijfolie-perserij tot mooie olijfolie verwerkt. Deze olijfolie heeft een mooie goudgele kleur, met een vleugje groen wat zo typisch is voor deze olijvensoort! We maken biologische olijfolie, van de eerste persing! Uiteraard krijgt iedere deelnemer zelfgemaakte olijfolie mee naar huis! 

Tarief: 450 euro per deelnemer

Dit tarief bevat verblijf, eten en drinken, de olijfolie workshop en afhankelijk van de productie van olijfolie een fles of blik zelfgemaakte olijfolie.

Individueel Retraite

De individueel Retraite is, zoals de naam al zegt, individueel te boeken. Afhankelijk van het aantal deelnemers en de periode kan het zijn dat je "alleen" (met de begeleider), of in een kleine groep deelneemt aan deze retraite. Je boekt dan een kamer, individueel of met z'n tweeën. De nadruk ligt op rust en tot jezelf komen. De retraite focust zich op stilte, rust, en weer tot jezelf komen. Op verzoek is een combinatie met Coaching mogelijk. Er bestaat de mogelijkheid van twee keer per week een gezamenlijk diner in de vorm van table d'haute. 

De data zijn in onderling overleg.

Management Team / Leiderschap Retraite

Een paar dagen "op de hei" maar dan in Italië. Over strategie, nieuwe business concepten, de onderlinge rollen taken en verantwoordelijkheden, persoonlijke doelen, zakelijke doelen en vooral ook hoe deze te realiseren zijn met elkaar als team. Data en maatwerk programma in overleg.

Business Intensity Program

Een programma speciaal voor ondernemers en directeuren met een eigen bedrijf.

La cucina Italiana

In deze weekenden leer je diverse originele italiaanse recepten. We werken in een grote keuken en krijgen les van Abruzzese vrouwen die ons de kneepjes van de italiaanse keuken leren! De kookworkshops zijn praktisch en staan garant voor veel kook- en eetplezier! Indien mogelijk kan dit weekend gecombineerd worden met een bezoek aan de beroemde kookschool in Abruzzo, met het feest van de koks.

De kookworkshops vinden plaats van oktober tot en met juni.